Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine RAORA so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino RAORA (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje RAORA d.o.o., Brezovica 1B, 4245 Kropa, matična številka: 3624030000, davčna številka: SI92508286, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali RAORA).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine RAORA, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med RAORA in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
 

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino RAORA postane obiskovalec gost RAORA, s potrjeno registracijo v spletno trgovino RAORA pa postane član RAORA. Tako gost kot član spletne trgovine (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini RAORA.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegovega e-naslova, in geslo. Uporabniško ime in geslo člana nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik zamenjati svoj e-naslov z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu (Moj račun).

 

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

RAORA se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. podatke o podjetju RAORA (ime in sedež podjetja, matična številka),
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-naslov, telefon),
3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
8. časovno veljavnost ponudbe,
9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Oznake artiklov

Artikel z oznako Odlična cena kupcu omogoča nakup artikla po posebej ugodni ceni glede na redno ceno.

Artikel z oznako Priporočamo priporoča prodajni svetovalec RAORA zaradi lastnosti artikla ali/in odlične cene. Priporočilo, namenjeno širšemu krogu oseb, ne upošteva potreb in lastnosti posameznega kupca, zato mora nakupno odločitev zase sprejeti vsak kupec sam in RAORA zanjo ne prevzema nobene odgovornosti.
 

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med RAORA in kupcem je v spletni trgovini RAORA sklenjena v trenutku, ko RAORA kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za RAORA kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku RAORA in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).
 

Načini plačila

RAORA omogoča plačilo z nakazilom na račun RAORA po ponudbi/predračunu.
 

Izdaja računa

RAORA ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi natisnjen račun.

Na računu so razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.
 

Cene

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo RAORA kupcu omogočil odstop od nakupa.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.
 

Darilni bon RAORA

Darilni bon je izkazni papir, ki ga RAORA proti plačilu izda v natisnjeni obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec RAORA pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine RAORA.

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini RAORA. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona časovno ni omejena.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati.

Uporaba darilnega bona:
Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. V košarici kliknite Izkoristite darilni bon, vpišite kodo darilnega bona in vnos potrdite s klikom na gumb Izkoristi. Vrednost darilnega bona se bo avtomatsko odštela od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati. Nadaljujte s klikom na Plačilo, vnesite svoje podatke ter izberite način dostave in plačila. Nato samo še oddajte spletno naročilo.

Znotraj enega spletnega naročila lahko unovčite en darilni bon in eno kodo za popust.
 

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine RAORA in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v naših e-novicah ali drugih medijih.

Uporaba kode za popust:
Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. V košarici kliknite Izkoristite kodo za popust, vpišite kodo in vnos potrdite s klikom na gumb Izkoristi. Vrednost kode za popust se bo avtomatsko odštela od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati. Nadaljujte s klikom na Plačilo, vnesite svoje podatke ter izberite način dostave in plačila. Nato samo še oddajte spletno naročilo.

Znotraj enega spletnega naročila lahko unovčite en darilni bon in eno kodo za popust.
 

Postopek obveščanja o nakupu

1. Sprejeto - na čakanju
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani RAORA vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. Naročilo je na čakanju do prejema plačila oz. potrdila o plačilu.

2. Potrjeno
Po prejemu plačila oz. potrdila o plačilu RAORA naročilo potrdi. RAORA lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Poslano/Pripravljeno za prevzem
RAORA v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oz. pripravi za prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira RAORA, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

Dostava

Partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Več o dostavi najdete tu.
 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov.

Datoteke, ki jih stranka priloži k naročilu, bodo uporabljene izključno za izdelavo naročenih artiklov in bodo po zaključku naročila varno shranjene.
 

Varovanje osebnih podatkov

RAORA se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

RAORA za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov RAORA: ime in priimek, e-naslov, telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, datum registracije in arhiv komunikacije z RAORA.

RAORA navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

RAORA hrani samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov RAORA: ime in priimek, e- naslov, telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z RAORA. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
 

Komunikacija

RAORA bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila RAORA bodo vsebovala naslednje sestavine:

- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj RAORA bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo RAORA izrecno spoštoval.

Oglasna sporočila RAORA bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.
 

Omejitev odgovornosti

RAORA se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da RAORA ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo RAORA kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

RAORA ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. RAORA mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. RAORA ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

RAORA ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih RAORA v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
 

Pritožbe in spori

RAORA spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. RAORA se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem RAORA lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 04 5336 535 ali po elektronski pošti na info@raora.com. Pritožba se odda prek e-naslova info@raora.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

RAORA se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si RAORA prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Pogoji veljajo od 6. avgusta 2015. RAORA si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

RAORA in RUF © 2015