Reference

OB POSTAVITVI RAZSTAVE ŠOLSTVO V PODČETRTKU

Podjetje Raora d.o.o. smo za oblikovanje in izdelavo stalne razstave ob visoki obletnici šolstva v kraju izbrali po priporočilu Slovenskega šolskega muzeja, s katerim podjetje redno sodeluje. Zaradi njihovih bogatih izkušenj na področju oblikovanja s šolstvom in zgodovino povezanih projektov smo hitro našli skupen jezik in delo je steklo v pravo smer. Kljub časovni stiski in iskanju najboljših rešitev pri oblikovanju in sami postavitvi je v dogovorjenem času naš šolski hodnik že krasila vizualno privlačna in dodelana ter kompozicijsko bogata stalna razstava Šolstvo v Podčetrtku.

Šele ob sami montaži lesene kompozicije z vitrinami, ki obdaja dva široka stebra in sega več kot 4 metre visoko, je prišla do izraza veličina in kompleksnost muzejske postavitve, ki s premišljeno obliko daje nekoč neizkoriščenemu prostoru uporabno vrednost in povsem novo namembnost. Gospodu Matjažu Kavarju in njegovi ekipi ter Marjanu Javoršku smo hvaležni za uresničitev naše želje po postavitvi sodobne, atraktivne in dovršene razstave ter vso pozitivno energijo, ki so jo delili z nami.

                                                                                                                                                                                                                                            Mihaela Juričan, profesorica angleščine in zgodovine na OŠ Podčetrtek

 

S podjetjem Raora oz. g. Matjažem Kavarjem službeno sodelujemo že več kot 8 let. Ves ta čas tako  eni kot tudi mojim sodelavkam v našem laboratoriju skrbno pripravlja posterje, s katerimi sodelujemo na različnih kongresih v Evropi in domovini. Prav na evropskih kongresih se je že 2x poster, ki ga je pomagal oblikovati g. Kavar, uvrstil med 5 najboljših in enkrat celo zmagal. Dober poster mora biti na prvi pogled privlačen, da obiskovalca pritegne, seveda pa je zelo pomembna tudi njegova vsebina. In g. Kavar zna oblikovati privlačne posterje, zelo pa je dojemljiv tudi za pripombe stranke. V vseh teh letih skupnega sodelovanja se ni še nikoli dogodilo, da bi zamudil dogovorjeni rok dostave.

Še tako naprej, g. Kavar!

Manca Žolnir-Dovč, Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo Golnik

Kako je, če sredi priprav pri računalniškem oblikovanju knjige naletiš na nepremagljive težave? In iščeš rešitev … Ta pa se pokaže kot sončni žarek! Nekako tako je bilo pri oblikovanju knjige V Črnomlju od nekdaj bili so veseli … Črnomelj v kulturnem in družabnem utripu od druge polovice 19. stoletja do druge svetovne vojne. V trenutku, ko sem kot avtorica knjige povprašala za sodelovanje Matjaža Kavarja, so vse težave izginile. Začelo se je ustvarjalno in profesionalno sodelovanje, obogateno s prijetno, umirjeno, a hkrati živahno in spodbudno delovno vnemo. Rezultat tega sodelovanja je knjiga, ki je v izdaji Občine Črnomelj izšla leta 2008. Izid knjige je bil pospremljen z mnogimi pozitivnimi ocenami. Predvsem pa je v spominih na delo ob knjigi ostal občutek o pozitivni energiji, ki jo je v nastanek knjige prinašala tudi RAORA.

mag. Marjetka Balkovec Debevec, muzejska svétnica

Na Inštitutu za Arheologijo Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti smo v preteklosti večkrat sodelovali s podjetjem Raora d.o.o.

Sodelovanje je zajemalo npr. tiskanje, pripravo in končno montažo večjih oglasnih tabel, ki po štirih zimah na Krvavcu še vedno kažejo enako žive barve, kot ob tisku. Prav tako smo s podjetjem  sodelovali pri tisku znanstvenih publikacij, kjer so se izkazali predvsem z razumevanjem različnih potreb in različnih stopenj tehničnega predznanja naših sodelavcev.

dr. Benjamin Štular, Inštitut za Arheologijo

Z Raoro in Matjažem imava v petletnem sodelovanju za sabo oblikovanje za 7 konferenc, dveh vizitk, treh zgibank, treh rolojev in nekaj drugih marketinških materialov za izvedbo naših izobraževalnih storitev. Vedno gre maksimalno na roko, je dovzeten in potrpežljiv tudi za predloge z naše strani. Je zanesljiv in točen, tako da se lahko vedno v celoti zanesem na pravočasno izdelavo.

Aleš Štempihar, direktor Askit d.o.o.

Sodelovanje s podjetjem RAORA d.o.o. nam je v veliko zadovoljstvo; ob kratkih rokih za izvedbo oblikovanja na podlagi našega CGP in postavitvi besedila ter slikovnega gradiva potrebujemo zanesljivega zunanjega sodelavca, ki se hitro odzove na naša naročila ter vedno ustreže našim relativno visokim merilom, obenem pa se vedno zna prilagoditi tudi potrebam izvajalcev tiska.

Jakob J. Kenda, Linhartova dvorana Radovljica

Sodelovanje s podjetjem Raora d.o.o. in še posebej z Matjažem nam je v veliko veselje. Podjetje odlikuje izredna strokovnost, natančnost, prilagodljivost in hiter odziv.

Jana Bogataj, Klinika Golnik

Slovensko arheološko društvo sodeluje z Matjažem Kavarjem in podjetjem Raora d.o.o. že vrsto let. Vsakoletno jim zaupamo oblikovanje in tisk revije ARHEO. Glasila slovenskega arheološkega društva, temeljne revije za arheološko teorijo in metodologijo v regiji. Z njihovim delom smo izredno zadovoljni.

dr. Matija Črešnar, glavni urednik revije Arheo

V našem poslovanju (prodaja končnim kupcem preko spleta in oglasov) smo rabili nekoga, ki bi naše izdelke prijazno predstavil našim potencialnim kupcem. To smo našli pri Matjažu iz podjetja Raora. Za izdelavo prospektov ali reklamnih sporočil ne rabimo več razmišljati kaj in kako, saj v podjetju Raora govorijo naš jezik. Priporočamo vsem, ki želijo zanesljivega partnerja.

Drago Pogačnik, Baldrijan d.o.o.

Storitve podjetja Raora so hitre in zanesljive, za vsak problem skupaj poiščemo rešitve.

Rudi Zaman, Didakta d.o.o. Radovljica

Laboratorij je v veliki meri usmerjen v raziskovalno delo, ki ga širši javnosti doma in v tujini predstavljamo, med drugim, tudi s plakati. Podjetje RAORA d.o.o. se zelo potrudi in prisluhne našim specifičnim zahtevam in nam svetuje pri oblikovanju plakatov. Da so plakati opazni, naj bo zaradi preglednosti teksta, primernih barv ali ustrezne predstavitve grafov, tabel, smo izvedeli iz razgovorov z našimi študijskimi sodelavci iz tujine. Odločilna pa je RAORINA pripravljenost za pomoč tudi v zadnjem hipu, ker nam nenehno primanjkuje časa in oddajamo material tik pred zdajci. Telefonski razgovor z Matjažem Kavarjem reši vsako težavo.

Mira Šilar, vodilni laboratorijski inženir v Laboratoriju za klinično imunologijo in molekularno genetiko, Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo Golnik

Zelo profesionalno in lepo, z občutkom za stranko, to kar je danes zelo pomembno.

Gašper Hriberšek, univ. dipl. pravnik in sodni tolmač za angleški jezik

Z vami sem zmagala na prvem osebnem nastopu na kongres v Šibeniku. Pri izdelavi posterja ste upoštevali vse moje želje in zadeva je bila z vašimi izkušnjami uspešno dokončana. Upam, da bova še naprej sodelovala.

Jasna Šobar, Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo Golnik

Moram se vam v svojem (privatnem) imenu zahvaliti za veliko pomoč, dobre živce in odlične izdelke! To je bila moja edina profesionalna razstava, pri kateri sem sodelovala, in moram reči, da so barve in celoten design na panojih res super. Na računalniku človek ne dobi čisto prave slike (predvsem barve in čitljivost so videti drugače). Tudi katalog je odličen.

Še enkrat obema iskrena hvala!

profesorica Aleksandra Pirkmajer Slokan, učiteljica latinščine in angleščine

Slovenski šolski muzej sodeluje z Matjažem Kavarjem oziroma z RAORO d.o.o. že vrsto let. Skupaj smo pripravili že mnoga vabila na naše prireditve, informativne zloženke, publikacije, kataloge razstav, več številk revije Šolska kronika in odmevne, tudi nagrajene razstave. Uspešno sodelovanje govori v prid delu Matjaža Kavarja. Največje odlike tega večletnega dela lahko združimo v nekaj najpomembnejših: vedno prisluhne našim željam in jih poskuša v največji meri upoštevati, delo opravi zanesljivo in natančno, posebej prijetno pa je delo z njim zato, ker zna tudi v trenutkih, ko se pojavi časovna stiska ali kakšen zaplet, razrešiti težave s prijetnim, spodbudnim in umirjenim pristopom. Zato bo naša skupna delovna pot tekla še naprej …

Slovenski šolski muzej

 

 

RAORA in RUF © 2015